Bloggat - Advitum fördjupar kunskapen kring Citrix SD-WAN - Advitum

Bloggat – Advitum fördjupar kunskapen kring Citrix SD-WAN

Publicerad 14 oktober 2018 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Markus Lundberg

För att yterligare öka kunskapen och erfarenheten kring Citrix SD-WAN har två konsulter från Advitum varit på en workshop som handlar om nyheterna kring Citrix SD-WAN som utan tvekan är en av våra mest spännande produkter.

Om du inte hört talat om det som kallas SD-WAN så brukar man enklast beskriva det som en mjukvarubaserad wan-länklösning. Istället för att titta på kapaciteten av en förbindelse lyfter man blicken och ser på en förbindelse som en länk, som kan bestå av flera olika typer av uppkopplingar som samverkar i en logisk förbindelse.

Citrix SD-WAN kan även bygga virtuella länkar där man nyttjar flera olika kanaler för att nå fram till datacentret, exempelvis kan data som är relaterat till affärssystemet gå via en högtillgänglig MPLS länk, medan video och webtrafik går via den billigare internetlänken där högre hastigheter erbjuds. Skulle då något hända med MPLS-länken så styr Citrix SD-WAN om så att all trafik går via den kvarvarande länken, helt utan handpåläggning och helt utan att användaren blir påverkad.

Under workshopen som hölls av Citrix diskuterades vilka typer av ”pain points” som SD-WAN kan adressera. Känner du igen dig i någon av dessa finns det möjligheter för oss att installera en Proof of Concept i er miljö där ni kan se fördelarna och hur SD-WAN arbetar med trafikflöden över ert WAN.

 • Är länkarna till dina kontor instabila och levererar dålig kapacitet?
  – SD-Wan har möjlighet att knyta ihop flera olika länkar till en virtuell länk där man aggregerar länkarnas kapacitet och man får inbyggd failover i händelse av ett bortfall på en av länkarna.
 • Har du kontroll över vilken typ av trafik som går över dina dyra WAN-länkar?
  – SD-Wan ger dig möjlighet att styra vilken typ av trafik som får kommunicera över de olika länkarna och vilka trafiktyper som skall ha förtur.
 • Seth Lindholm, Advitum

  MPLS-länkar är dyra, men krav på driftsäkerhet gör att leverantörer kan ta bra betalt för sina tjänster. En uppgradering av MPLS systemet är oftast en mycket stor investering.
  – Här kan investeringen av SD-Wan faktiskt betala sig med en gång, om man slipper uppgradering av dyra WAN förbindelser.

 • Har du dålig insyn i dina WAN-förbindelser?
  – Med SD-Wan får du en central administrationspunkt för WAN-länkarna och du kan i realtid se hur de presterar, detta kan sedan används för kravställning mot leverantör om länkarna inte håller måttet mot utlovad kapacitet.
 • Har du en extra länk som du kopplar över till vid bortfall?
  – Se till att den extra kapaciteten används, med SD-Wan hanteras ett bortfall av en länk utan att användaren blir påverkad.
 • Nytt kontor, men att få högtillgängligt internet har en för lång ledtid.
  – SD-Wan produkterna kan används även med traditionella internetlösningar såsom ADSL och 4g.
 • Vill du ha en stabilare uppkoppling till Microsoft Azure
  – SD-WAN erbjuder en direktlänk in till Azure där du får tillgång till Azures backbone för trafikflöden mellan dina kontor.

Stämmer något av ovanstående in på er organisation, då kanske Citrix SD-WAN är värt att utvärdera.

Nedan är en bild på den minsta SD-Wan modellen 210, med en throughput på 100Mbit dubbelriktat och inbyggt 4G modem vilket gör att den blir perfekt för det mindre kontoret där man vill få till en redundant förbindelse, eller butiker där uppkopplingen mot affärssystem är viktigt för att exempelvis kunna ta betalt.

Hör gärna av dig till våra Certifierade Citrix SD-WAN konsulter för en dialog kring hur Citrix SD-WAN skulle kunna passa in i er verksamhet.

Markus.lundberg@advitum.se

Seth.lindholm@advitum.se

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.