Bloggat - Antivirus i Citrix-miljöer - Never ending story? - Advitum

Bloggat – Antivirus i Citrix-miljöer – Never ending story?

Publicerad 20 december 2016 i Okategoriserad av Markus Persson
Krister Bernhardsson, Advitum

Krister Bernhardsson, Advitum

Som mångårig Citrixkonsult kan man känna sig lätt luttrad när man diskuterar kring lämpliga exkluderingar för Antivirus realtidsskanning.

Genom åren har det kommit en uppsjö med olika rekommendationer för olika produkter och versioner av Citrix olika lösningar.

Den största anledningen till att exkludera filer och mappar från skanning är att öka prestandan vilket leder oss in på nästa fråga, är det värt att lägga dagar på att trimma in sina exkluderingar när hårdvara är förhållandevis billigt och med virtualiserade lösningar är det ju oerhört lätt att utöka antalet servrar som delar på lasten?

Advitums svar på den frågan är JA, till en viss gräns.

Problemet är att om man ska exkludera alldeles för granulärt blir det som titeln antyder, Never ending story.

Vår rekommendation är att istället exkludera mer generellt, exempelvis baserat på följande excellenta sammanställning på en av Citrix bloggsidor

OBS Det är naturligtvis viktigt att köra on-demand scanning schemalagt, det är endast on-access skyddet som ska exkluderas.

 

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.