Bloggat - Azure MFA för lokala VPN-lösningar snart tillgänglig - Advitum

Bloggat – Azure MFA för lokala VPN-lösningar snart tillgänglig

Publicerad 21 februari 2017 i Okategoriserad av Markus Persson

Stefan Hultgren, Advitum

Under en längre tid har ett av de populäraste önskemålen från kunder varit att kunna koppla lokal VPN-lösning till Azure MFA, nu har finns en så kallad Public Preview från Microsoft som erbjuder precis det. Principen är en utökning av NPS, som är en roll i Windows Server.

Microsoft säger att det är ett steg i att göra Azure till ett komplett ”Identity Control Plane” som gör det möjligt för kunder, partners och anställda att accessa lokala resurser med högsta möjliga säkerhet.

Tidigare har man kunnat välja att installera en lokal Azure MFA-server men nu kan man alltså integrera det i en redan befintlig on-premise NPS-funktion.

Vill du läsa mer om flöde och detaljer kring implementation, se följande länk https://blogs.technet.microsoft.com/enterprisemobility/2017/02/06/azure-ad-news-azure-mfa-cloud-based-protection-for-on-premises-vpns-is-now-in-public-preview/ eller kontakta oss på Advitum så berättar vi gärna mer.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.