Bloggat - Citrix ADC för Azure DNS Private Zones - Advitum

Bloggat – Citrix ADC för Azure DNS Private Zones

Publicerad 29 september 2018 i Okategoriserad av Seth Lindholm

Seth Lindholm, Advitum

Nyligen lanserade Citrix den nya tjänsten Citrix ADC for Azure DNS Private Zones som är en riktad tjänst till de som avänder Azure DNS Private Zones som i sin tur är en ny funktion i Azure som just nu är i Preview. För att förstå Citrix nya erbjudande behöve vi först förstå vad Azure DNS Private Zones är?

Kortfattat kan man försklara Azure DNS Private Zones som en flexibel möjlighet att använda samma domännamn i ON-premise miljön och mellan olika Azure-regioner i samma Azure-miljö.

Detta är exempelvis användbart när man vill skapa en testmiljö med de korrekta namnen internt innan man publicerar miljön externt i  produktion.

På följande länk kan du läsa mer om Azure DND Private Zones https://azure.microsoft.com/sv-se/blog/azure-dns-private-zones-now-available-in-public-preview/

Nästa fråga är då, vad tillför Citrix ADC for Azure DNS Private Zones?

Kortfattat erbjuder Citrix ADC for Azure DNS Private Zones en möjlighet att lastbalansera och distribuera lasten i samband med att man flyttar centrala funktioner såsom DNS / ADC till en multicloud-miljö. Utöver ”enkel” lastbalansering kan man också dra nytta av Citrix ADC Global Server Load Balancing (GSLB) för att sprida last mellan flera geografiska lokationer som är kopplade via VPN.

Lösningen innebär helt enkelt att man kan förvandla ett hybrid-cloud till ett enda virtuellt datacenter med granulär access.

Läs mer om Citrix ADC for Azure DNS Private Zones på följande länk https://www.citrix.com/blogs/2018/09/24/new-citrix-adc-solution-provides-intranet-domain-traffic-management-and-unlocks-the-power-of-hybrid-cloud/

Kontakta oss på Advitum för vidare diskussioner hur detta kan vara värdefullt för just er organisation.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.