Bloggat - Citrix ADC (Netscaler) får TLS 1.3 stöd! - Advitum

Bloggat – Citrix ADC (Netscaler) får TLS 1.3 stöd!

Publicerad 16 september 2018 i Okategoriserad av Seth Lindholm

Seth Lindholm, Advitum

Säkerhet är en av de allra viktigaste diskussionspunkterna när vi på Advitum träffar kunder i olika sammanhang och det är alltid trevligt att kunna dela med oss av de förbättringar som görs i olika sammanhang.

Många av våra kunder använder Citrix ADC (tidigare Citrix Netscaler) och från och med version 12.1 (build 49.23) så stöds TLS 1.3 (TLS 1.3 IETF-RFC 8446) vilket innebär att Citrix därmed är första att fullt ut att stödja den nya versionen avTLS i en publik release.

I praktiken innebär det att klienter som kommunicerar med Citrix ADC kan skyddas med den senaste tekniken.

Vad är då fördelarna i övrigt med TLS 1.3?

  1. Mycket snabbare kommunikation från klient till server genom effektivare uppkoppling och parallella kopplingar jämfört med tidigare versioner av TLS
  2. Avsevärt ökat skydd mot externa attacker – flera olika förbättringar kring tidigare problem med protocol downgrade och skydd mot ”session key compromise”

TLS 1.3 stöds idag av många olika aktörer på marknaden, bland annat Chrome 6.5 och Mozilla Firefox 61.

Läs gärna mer på följande länk https://www.citrix.com/blogs/2018/09/11/citrix-announces-adc-support-for-tls-1-3/

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.