Bloggat - Citrix Multi Type Licensing - Advitum

Bloggat – Citrix Multi Type Licensing

Publicerad 16 augusti 2017 i Okategoriserad av Markus Lundberg

I så gott som varje version som kommit till marknaden av XenApp & XenDesktop 7.x så har det tillkommit funktionalitet som funnits i XenApp 6.5. Detta har varit ett problem för Citrix då kunder inte har varit tillräckligt inspirerade att uppgradera sin gamla XenApp 6.5 farm till den nya plattformen.

I XenDesktop & XenApp 7.14 släpptes ytterligare en förbättring som har siktet inställt på de kunder som fortfarande kör gamla XenApp & XenDeskop miljöer.

Citrix har valt att kalla det ”Multi Type Licensing”.

En brasklapp är att det inte handlar om att kunna ha flera olika produktversioner (Advanced, Enterprise, Platinum) utan det handlar om att kunna erbjuda olika typer av licenser till olika delivergrupper.

Du kan alltså, sätta en licens på hela siten, till exempel XenDesktopPlatinum, User Device. Längre ner kan du sedan använda XenApp Platinum Concurrent för en delivergrupp och frångå den överliggande licensmodellen.

Återigen, det kommer fortfarande krävas olika siter och licenser om du har olika ”Editions” på dina licenser.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.