Bloggat - Citrix Netscaler native OTP support - Advitum

Bloggat – Citrix Netscaler native OTP support

Publicerad 16 augusti 2017 i Okategoriserad av Seth Lindholm

Med dagens krav på säkerhet är det i princip standard att man använder någon typ av authenticiering utöver användarnamn och lösenord. Det som oftast är enklast att komma igång med är någon form av OTP (One Time Password) och det finns en stor mängd olika leverantörer av lösningar, både open-source och betalvarianter.

Citrix har nu identifierat detta behov och i senaste releasen av Netscaler finns ett rudimentärt inbyggt stöd för OTP utan att behöva integrera Netscaler med en tredjepartsprodukt såsom exempelvis CensorNet MFA, MidEye eller Azure MFA.

Den första versionen av Netscaler OTP har dock några begränsningar enligt nedan

  • Kan endast användas med webinloggning (ej direkt via Citrix Receiver)
  • Endast stöd för Appar (läs Google Authenticator) och inte SMS, e-post eller olika säkerhetsdosor.
  • OTP admin/registreringsportal skyddas ej med OTP
  • Kräver Netscaler Enterprise eller Netscaler Platinum

Med största sannolikhet kommer framtida Firmware för Netscaler att erbjuda förbättrad funktionalitet och färre begränsningar avseende OTP.

Håll utkik efter framtida blogginlägg där vi fortsätter bevaka utvecklingen av denna funktion och många andra i Netscaler.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.