Bloggat - Citrix och Microsoft levererar gemensam Desktop as a Service - Advitum

Bloggat – Citrix och Microsoft levererar gemensam Desktop as a Service

Publicerad 24 september 2018 i Okategoriserad av Markus Persson

Markus Persson, Advitum

Citrix och Microsoft har under flera decenier haft ett väldigt tätt och givande samarbete och nu tar man samarbetet till en ny nivå med en gemensam satsning kring Desktop as a Service.

24 september, under Microsoft Ignite, lanserade Microsoft att man adderar Desktop as a Service till  Microsoft 365, läs mer om det HÄR

Samma dag lanserade naturligtvis Citrix nyheten att man utvecklar en ny Desktop as a Service tjänst med Microsoft, läs om det HÄR

Exakt vad detta innebär är fortfarande för tidigt att bedöma, men att Citrix siktar på att bli en One-Shop-Stop avseende licenser för DaaS är nog inte en alltför vågad gissning om man läser deras eget blogginlägg.

Detta skulle i sin tur leda till att Citrix erbjudande blir mer tilltalande då man kan inkludera licenser för Citrix, windows desktop samt Azure instanser i samma SKU.

Att Microsoft sedan adderar  DaaS till Microsoft 365 och även hintar om att man kommer att arbeta med ett antal partners, däribland Citrix, gör att det med största sannolikhet kommer att bli ett större fokus kring hela konceptet med DaaS.

Vi på Advitum kommer naturligtvis att fortsätta rapportera från Microsoft Ignite – stay tuned.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.