Bloggat - Citrix Virtual Apps and Desktops 7.1808 - Advitum

Bloggat – Citrix Virtual Apps and Desktops 7.1808

Publicerad 2 september 2018 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Namnbyte mm

Namnbyte på Citrix produkter – känns det bekant? Nu är det dags igen.

Citrix XenApp respektive Citrix XenDesktop går i graven och ersätts med Citrix Virtual Apps and Desktops! Utöver dessa namnbyten genomför Citrix en mer omfattande namnjustering som du kan läsa mer om HÄR

En annan noterbar detalj är versionshanteringen som har en ny utformning (7.1808), där 7 står för ”Major-release” och 1808 står för årtal och månad. Ni som arbetar med Microsofts olika produkter känner igen konceptet, en fördel med detta upplägg är att man direkt ser när en viss version släpptes.

Den sista större förändringen kring namn och versioner är att Citrix nu standardiserar namnen på de olika varianterna av respektive produkt vilket medför att följande kommer att användas

  • Standard
  • Advanced
  • Premium

Alla dessa förändringar känns på något sätt logiska och förhoppningsvis kommer det att kännas OK när de väl har ”satt” sig.

Workspace App

Citrix Workspace App är den enskilt största nyheten från Citrix under 2018 och är grunden i Citrix satsning på Citrix Workspace. Citrix Workspace App kommer att successivt ersätta Citrix Receiver och alla förbättringar kommer framöver att ske i Workspace App vilket innebär att man sätter extra tryck att migrera till Workspace App.

På följande länk finns en kort sekvens som visar på fördelarna med Workspace App, Hur fungerar Workspace App?

Webbaserad Teams i virtuella miljöer

Citrix är först ut med att skapa en optimering för Teams i virtuella miljöer. Man implementerar det genom tekniken ”Browser Content Redirection” vilket medför att stora delar av beräkningar och grafiken sker på klienten istället för i datacentret.

Support för Windows Server 2019

Version 7.1808 är anpassad för att ha ”Day-one” support för Windows Server 2019 när den släpps

NVIDIA NVENC / H265 Codec support

Även på Grafikintensiva tillämpningar fortsätter Citrix att vara först ut, i detta fall stöd för NVIDIAS senaste teknologier.

Licensförbättringar

Tidigare i år släpptes License Dashboard där man enkelt kan se statusen på Citrix-licenserna i miljön och nu adderas en efterlängtad funktion, nämligen möjligheten att ta bort/lägga till licenser för en användare.

Site aggregation

Denna funktion innebär att man enkelt kan erhålla en vy med både Cloud och On-premise applikationer. För On-premise miljöer innebär det att man kan komma igång med Workspace App utan att det krävs Cloud-applikationer.

Citrix Provisioning via Cloud

Numera finns stöd för att använda Citrix Provisioning i en Cloud-miljö på samma sätt som i en On-premise miljö.

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.