Bloggat - Citrix Workspace Environment Management - Advitum

Bloggat – Citrix Workspace Environment Management

Publicerad 1 juni 2017 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Markus Lundberg

Logintider och hängningar är oftast några av de största problemen i Citrix XenApp-miljöer och har så varit under en längre tid.

Citrix är självklart medvetna om detta problem och har genom åren tagit fram olika metoder och funktioner för att minska problemen så mycket det går och i och med uppköpet av Norskale har man tagit ännu ett steg mot en bättre användarupplevelse i XenApp-miljöer.

Norksale har nu blivit Citrix Workspace Environment Manager och har två huvudsakliga syften

  • Öka antalet användare per server (och minska hängningar/störningar mellan användare)
  • Minska inloggningstider

Siffror som publicerats under mätningar i både testmiljöer och skarpa produktionsmiljöer pekar på att antalet användare kan ökas med 30-70% och inloggningstider kan reduceras med upp till 80%. Självklart är det omöjligt att förutspå vad Citrix WEM innebär för just Er miljö men det finns få argument att inte genomföra en POC för att utreda effekten.

En förutsättning för WEM är dock att man migrerat sina XenApp-licenser från så kallat Subscription Advantage till  Customer Success Services Select-programmet (vilket vi bloggat om tidigare).

Bra att veta är att WEM fungerar på både XenApp och XenDesktop samt även på äldre versioner.

Kontakta oss gärna för diskussioner kring WEM i just er XenApp-miljö, läs också gärna mer HÄR

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.