Bloggat - Nu kommer Honolulu! - Advitum

Bloggat – Nu kommer Honolulu!

Publicerad 24 september 2017 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Marcus Wahlstam, Advitum

Microsoft Ignite närmar sig med stormsteg och redan nu sipprar lite information ut kring vilka stora nyheter som kommer att lanseras under Ignite-veckan. En av de mest spännande och ”exotiska” är Project Honolulu och jag tänkte kort sammanfatta det vi vet hittills.

För att placera Honolulu i en context så kan man definiera det som nästa logiska steg för managering av heterogena Windows-server miljöer där de viktigaste ledorden verkar vara enkelhet, öppenhet och säkerhet (om man läser Microsofts olika bloggposter).

Honolulu positioneras som en ersättare till Server Manager och mmc och är anpassat för en on-premise miljö utan kopplingar till Azure eller andra Cloud-tjänster. Däremot kompletterar Honolulu produkter som System Center Configuration Manager och Operations Manager.

Honolulu installeras på en server i lokala nätet och fungerar sedan som en gateway mot övriga servrar via olika protokoll och användaren accessar sedan gränssnittet via en browser. Se nedan bild för ett exempel på utseende och funktion.

Självklart kommer vi på Advitum fortsätta följa utvecklingen kring Honolulu, så håll utkik efter fler bloggposter!

Vill du redan nu ladda ned och börja testa Honululu så finns nedladdning HÄR

Vill du läsa mer om Honolulu, klicka HÄR

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.