Bloggat - Nytt i XenApp/XenDesktop 7.17 - Advitum

Bloggat – Nytt i XenApp/XenDesktop 7.17

Publicerad 25 april 2018 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Markus Lundberg

vPrefer

Efterlängtat! Under åren har många olika lösningar funnits för att kunna köra publicerade applikationer i ett publicerat skrivbord. Utmaningen har handlat om att få applikationen att köras i samma session som det publicerade skrivbordet. Tidigare har man använt KEYWORDS för att tvinga applikationen att starta lokalt om möjligheten fanns.

vPrefer, utökar möjligheterna att styra detta. Man har nu möjlighet att styra detta via GPO och man har ändrat i koden för såväl storefront som receiver GPO och inte minst på Delivery Controllern.

Förhoppningsvis skall detta ordna till de problem som finns med funktionen som används idag, bland annat Icon refresh mm.

Session Watermark

Detta släpptes redan i 7.16 som ”experimental, men nu väljer man att lansera den som en fullvärdig feature, där man redan nu flaggar för att ytterligare funktioner kommer att dyka upp i kommande versioner.

Session Watermark, är kort gå gott vattenstämplar för XenApp & XenDesktop sessioner, särskilt lämpligt om sessionerna innehåller känsligt material, där man lägger på en text som talar om vart sessionen kommer ifrån, således blir läckta skärmdumpar och liknande spårbara till vem som har haft sessionen.

Browser Content Redirection

Även denna funktion kom i föregående version, som ett sätt att avlasta serverparken genom att styra om Internet Explorer material till att köras hos klienten som sessionen startas ifrån. Uppdateringen innehåller flera inställningsmöjligheter än tidigare.  Personligen hade jag gärna sett utökat stöd för flera webbläsare förutom Internet Explorer. Det får vi dock fortsätta önska.

Citrix Director
Nu har vi stöd för PIV SmartCard baserad Authentisering. Läs mer om detta här: https://docs.citrix.com/en-us/xenapp-and-xendesktop/current-release/director/configure-smart-card.html

Licenseserver

Utökat andel kommandon för Udadmin, som gör att det blir lättare att exportera ut licensdata.

Övrigt

Lite smått och gott i uppdateringen som vi kan ha nytta av. För dem som håller sig till LTSR releasen av produkterna har det även lanserats en Cumulative Update, CU2 för XenApp & XenDesktop 7.15 som innehåller flertalet rättningar och buggfixar. Men som utlovat, ingen ny funktionalitet i dessa releaser.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.