Bloggat - Password reset med Citrix Netscaler! - Advitum

Bloggat – Password reset med Citrix Netscaler!

Publicerad 7 oktober 2018 i Blogginlägg av Seth Lindholm

Bortglömda och låsta lösenord är en riktig tidstjuv, både för medarbetaren och för helpdeskpersonalen. Nu kan ni som har Netscaler utan extra licenskostnader implementera en lösning för att återställa lösenord.

Netscaler är en smått fantastisk produkt där man kan åstadkomma väldigt mycket funktionalitet och när det gäller denna lösning får vi tacka Morten Kallesoee som publicerat artikeln som lösningen baseras på, se länk längre ned.

Kraven är att man har Netscaler Enterprise version 12.1.48.x eller senare. Vidare behövs en Windows Server 2016 samt vissa server certifikat.

Vi börjar med att visa hur det ser ut ur ett användarperspektiv, inloggningsrutan ser ut enligt nedan.

Användaren klickar på ”Password reset link”

Användaren anger användarnamn (oftast e-post adressen) och erhåller ett e-post med en länk. När användaren klickar på länken kan lösenordet bytas och sedan kan man logga in igen.

För att implementera denna funktionalitet används en del olika teknologier som finns tillgängliga i Netscaler såsom Content Switching, nFactor authentication, AppExpert mm.

Detaljer för implementationen finns på https://netscalerrocks.com/netscaler/appexpert/passwordreset-portal-with-netscaler-as-frontend/

Kontakta oss gärna för en diskussion kring hur detta skulle kunna hjälpa just din organisation.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.