Bloggat - Releaseschema för Citrix XenApp/XenDesktop - Advitum

Bloggat – Releaseschema för Citrix XenApp/XenDesktop

Publicerad 7 februari 2017 i Okategoriserad av Markus Persson

Markus Persson, Advitum

Som ni säkert noterat har Citrix släppt uppdateringar till Citrix XenApp/XenDesktop förhållandevis tätt senaste åren och faktum är att man har ett spikat releaseschema för 2017 som kan vara bra att känna till. Målsättningen är att släppa en release per kvartal och man siktar på att den ska släppas i mitten av varje kvartal.

Utöver det har man också beslutat att man släpper en ny LTSR för XenApp/XenDesktop det tredje kvartalet.

Fördelar med konceptet är bland annat följande enligt Citrix

  • Bugfixar och ny funktionalitet samtidigt
  • Förenklad uppgraderingsprocess genom transparent in-place upgrade. (Citrix rekommenderar att alltid implementera senaste releasen)
  • Eventuella problem/buggar med nya funktioner adresseras omgående av de utvecklare som implementerat funktionen.
  • Ökad kvalitet i nya funktioner eftersom de kvalitetstestas mer noga och flyttas med automatik till nästa release om de ej är tillräckligt bra kvalitetsmässigt.

Sammanfattningsvis ser det alltså ut så här under 2017.

För mer info om, läs gärna följande artikel https://www.citrix.com/blogs/2017/02/01/xenapp-and-xendesktop-2017-release-schedule

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.