Bloggat - Uppdatering av Netscaler i Azure - Advitum

Bloggat – Uppdatering av Netscaler i Azure

Publicerad 9 april 2017 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Markus Lundberg

Nu har det äntligen hänt!

Citrix Netscaler med den senaste uppdateringen i Microsoft Azure stödjer mer än ett nätverksinterface vilket är en stor förbättring jämfört med tidigare då endast ett interface per Netscaler kunde användas.

Utöver denna förbättring inkluderar man även stöd för GSLB (Global Server Load Balancing) vilket i sin tur leder till den efterlängtade möjligheten att på ett transparent och redundant sätt designa en Citrix-infrastruktur som automatiskt kan göra en ”failover” till Azure vid olika typer av driftavbrott (planerade eller oplanerade).

Tänk er möjligheten att ha en Citrix-infrastruktur i Azure som kan hantera driften hjälpligt vid akuta kortare driftavbrott men med enkelheten att på minuter skala upp den till att hantera hela Citrix-miljön om driftavbrottet är av längre och allvarligare karaktär.

Vill du diskutera detta med oss på Advitum ställer vi självklart upp, mer information finns också på följande länkar

Netscaler, GSLB och Microsoft Azure

Vad är nytt i Netscaler för Microsoft Azure

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.