Bloggat - Vad är nytt i SCCM 1710? - Advitum

Bloggat – Vad är nytt i SCCM 1710?

Publicerad 26 november 2017 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Marcus Wahlstam, Advitum

Under V47 släpptes Microsoft SCCM version 1710 med en del ganska intressanta nyheter och som vanligt vill vi på Advitum dela med oss till er på ett enkelt och överskådligt sätt, se nedan.

Software Center anpassningar
Nu går det att anpassa Software Center med egen logga utan att behöva Intune. Det går nu dessutom valfritt välja färg-tema (inte bara de fördefinierade färgerna) samt gömma flikar man inte vill ska synas för användarna, se bilder nedan.

Inställningarna

Resultatet

Co-management för Windows 10
Från och med Windows 10 1607 kan man ansluta en dator till både lokala AD och Azure AD samtidigt (kallat hybrid Azure AD). Co-management möjliggör att du kan hantera enheter genom både Intune och SCCM. Se det som en brygga för att gå från traditionell hantering (SCCM) till modern hantering (Intune) på ett enklare sätt.

Omstart av datorer
Du kan nu identifiera datorer i din miljö som behöver en omstart, och sedan via SCCM-konsolen starta om dessa datorer.

Run Script förbättringar
I SCCM 1706 släpptes en ny funktion som heter ”Run Scripts”. Detta möjliggör att direkt köra PowerShell-script på datorer som är online. Denna funktion har nu förbättrats så man bla kan se status och vad scriptet returnerar i SCCM-konsolen.

Nestlade Task Sequences
Nu finns möjligheten att anropa en Task Sequence från en annan. Användbart om man tex har en mängd olika Task Sequences som skiljer varandra åt i vissa delar, men inte alla. Tex kanske man har en uppsättning av program som ska installeras i alla Task Sequences. Nu kan du alltså göra en separat Task Sequence med dessa program och sedan i de andra Task Sequences hänvisa till den generella så du slipper ändra i en massa Task Sequences om du ska göra ändringar kring de gemensamma programmen.

Surface drivrutiner
Separat hantering av Surface-drivrutiner kom som en pre-release i förra versionen av SCCM. Nu är denna en standard-komponent.

Exploit Guard och Application Guard
Det går nu att skapa och deploya policies till dessa komponenter i Windows Defender.

Har du frågor är du som vanligt välkommen att kontakta mig.

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.