Bloggat - Vad hände med session sharing i XenApp-desktopen? - Advitum

Bloggat – Vad hände med session sharing i XenApp-desktopen?

Publicerad 14 december 2016 i Okategoriserad av Markus Persson
Krister Bernhardsson, Advitum

Krister Bernhardsson, Advitum

Ibland händer det att en riktigt bra funktion helt plötsligt försvinner i en mjukvara. Detta var fallet när Citrix gjorde en större arkitekturförändring i XenApp när man gick från version 6.5 till 7.0.

Funktionen är naturligtvis session sharing som normalt innebär att flera publicerade applikationer körs i samma XenApp-session. Detta fungerar utmärkt i XenApp 7.x om man använder Citrix-Receiver på en windows-klient, problemet uppstår när man använder Citrix Receiver i en XenApp-desktop, exempelvis från en tunn klient.

Som användare erhåller man då oftast en ny inloggning i samband med att man startar applikationen även om den är publicerad på samma XenApp-server, effekten blir att det tar längre tid att starta applikationen samtidigt som en ej logisk inloggningsbar visas. Detta problem har hela Citrix-communityn klagat på ända sedan 7.0 släpptes.

Hade det varit enkelt hade Citrix naturligtvis åtgärdat problemet så fort som möjligt, tyvärr är nog fallet inte så.

Citrix har istället kommit med en workariund som löser problemet, dock på ett något mer omständligt sätt.

För att läsa om Citrix workaround, läs mer HÄR

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.