Bloggat - Varför du ska ha Netscaler MAS! - Advitum

Bloggat – Varför du ska ha Netscaler MAS!

Publicerad 22 november 2017 i Okategoriserad av Seth Lindholm

Seth Lindholm, Advitum

I den här bloggposten kommer du att få veta varför Advitums rekommendation alltid är att implementera Citrix Netscaler MAS (Management and Analytics System) om du använder Citrix Netscaler i din IT-miljö.

Svaret är egentligen ganska enkelt och är att det troligtvis inte innebär någon investeringskostnad samtidigt som du får väldigt många mervärden av att implementera Netscaler MAS.

Men vad är då Netscaler MAS, jo, det är en appliance som installeras i IT-miljön och hanterar alla varianter av Netscaler såsom ADC, Netscaler Gateway, SD-WAN osv. Med MAS kan man både administrera, övervaka och felsöka sina olika Netscalers och exempel på funktioner är enligt nedan.

Dashboard
I denna vy kan du enkelt se problem i din miljö oavsett om du har 2 eller 100 Netscalers och därifrån sedan klicka vidare till det exakta problemet.

Stylebooks
Stylebooks är som mallar för olika konfigurationer och är mest användbart för återkommande konfigurationer.

Dry-run
Med hjälp av dry-run funktionen kan du simulera en konfiguration innan du applicerar den på en enhet för att se resultatet.

Konfiguration
Detta innebär att du kan centralt utföra konfigurationer på flera Netscalers, jämföra konfigurationer mot en baseline men även få råd från Citrix kring hur konfigurationen ska se ut jämfört med best-practise.

Certifikathantering
En av de stora fördelarna med MAS är att man på ett central ställe kan övervaka samtliga certifikat i hela Netscaler-miljön och ha koll på expiration, nyckellängder, tillåtna utfärdare, uppdatera certifikat samt hantera backup av certifikat centralt.

Analytics
Med hjälp av analytics-modulen kan du se in i minsta detalj hur en viss applikation presterar avseende tillgänglighet och svarstider i olika delar av kedjan från användare till server. Har du dessutom rätt version av Netscaler kan du ha full koll på vilka intrångsförsök som finns samt hur många som stoppats.

Utöver ovan finns mycket, mycket mera som vi tänkt berätta om i ett framtida webinarie, håll utkik efter kommande inbjudan.

 

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.