Bloggat - Varför "Tag Restrictions" i XenApp är användbart! - Advitum

Bloggat – Varför ”Tag Restrictions” i XenApp är användbart!

Publicerad 18 maj 2017 i Okategoriserad av Krister Bernhardsson

Krister Bernhardsson, Advitum

Ända sedan Citrix lanserade XenApp / XenDesktop 7 har man kämpat med att uppnå samma funktionalitet som fanns i XenApp 6.5. På många plan är 7.X naturligtvis överlägset avseende administration och flexibilitet men vissa enstaka funktioner har varit saknade.

Tag Restrictions, som lanserades i och med version 7.12, innebär att du med enkelhet kan publicera Desktopen på en viss XenApp-server och inte en hel Delivery Group vilket är mycket användbart om du vill logga in på en viss server som exempelvis en användare har problem på.

Bilden nedan beskriver övergripande funktionen

Sammanfattningsvis gäller följande

  • Desktops skapas i en Delivery Group (som tidigare)
  • Desktops filtreras via en Tag
  • Taggar kopplas till en viss server/servrar

Ur en Citrix-admins perspektiv skulle det vara önskvärt att skapa en Desktop-genväg för varje XenApp-server och just den möjligheten har man med ett Powershell-script som skapats av Martin Zugec från Citrix.

Läs mer om skriptet och funktionen i övrigt på https://www.citrix.com/blogs/2017/04/17/how-to-assign-desktops-to-specific-servers-in-xenapp-7.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.