Citrix Profile Managment 7.18 + O365 = användarupplevelse - Advitum

Citrix Profile Managment 7.18 + O365 = användarupplevelse

Publicerad 27 augusti 2018 i Okategoriserad av Markus Lundberg

Markus Lundberg

Hos våra kunder ser vi en strid ström av projekt som handlar om att flytta mer och mer IT till olika molnlösningar, företrädelsevis Microsoft Office 365. Detta är enligt oss på Advitum en naturlig utveckling och det finns oerhört många fördelar med denna utveckling.

Vad som däremot är viktigt är att samtidigt som man påbörjar en resa till en hybrid-lösning (som 99% alltid hamnar i) ta hänsyn till användarupplevelsen i alla lägen, annars är molnresan dömd att misslyckas ur ett verksamhetsperspektiv.

Vi har ofta sett prestandaproblem när man väljer att exempelvis köra Exchange-online i vdi/serverbaserade lösningar.

För att säkerställa användarens upplevelse har Citrix nu i senaste releasen av sitt profilverktyg implementerat två funktioner som primärt siktar in sig på att lösa följande två bekymmer.

  1. Prestandaproblem vid start/login av Outlook: Detta problem uppträder ofta när den cachade delen (ost-filen) växer sig för stor.
  2. Prestandaproblem vid sökningar i Outlook: Detta problem uppstår om sessinen inte innehåller databsen med indexeringen av Outlook-data

Citrix innovativa lösning innebär att en Profile Container (Microsoft VHDX virtual disk) monteras i realtid vid inloggning och kommer att ”roama” med användaren från session till session och applikation till applikation.

Vill du veta mer kring tekniska detaljer och hur man implementerar funktionerna, läs mer på CPM 7.18

Självklart är ni också välkomna att kontakta oss på Advitum för en diskussion hur ni på bästa sätt drar nytta av denna nya möjlighet.

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.