Medarbetarnöjdheten ökar ytterligare! - Advitum

Medarbetarnöjdheten ökar ytterligare!

Publicerad 4 maj 2021 i eNPS, Nyheter av Markus Lundberg

Under 2020 mätte vi medarbetarnöjdheten och konstaterade att vi hade en anmärkningsvärt hög eNPS på 84, på skalan som går från –100 till 100.
Employee Net Promoter Score (eNPS) är ett mått för att mäta hur villiga medarbetare är att rekommendera sin arbetsplats, där en högre siffra är bättre.  

 Vi vill bli bättre på att mäta våra medarbetares välmående mer frekvent och se hur beslut och förändringar påverkar gruppen. I synnerhet viktigt under pandemin där man får svårare att ”checka läget” då vi inte träffas lika ofta. 

Efter utvärdering av olika verktyg föll valet på Winningtemp som ger anonyma data kring hur gruppen mår och vi kan följa temperaturen inom områden som normalt är ganska svåra att mäta exempelvis ”delaktighet”, ”ledarskap”, ”arbetssituation” mm.  Slutligen mäter den även tidigare nämnda eNPS .

Vi kan nu stolt meddela att vi klättrat ytterligare till ett eNPS på 96.

Detta att jämföras med ett index på 11 bland de företag som använder tjänsten.
Vi jobbar framåt med att förbättra för våra medarbetare och se till att de har de bästa förutsättningar för att utföra ett bra jobb hos våra kunder, för vi är övertygade om att nöjda medarbetare ger nöjda kunder! 

eNPS är den interna motsvarigheten till den populära metoden NPS som står för Net Promoter Score. Net Promoter Score, är ett mått på kundlojalitet som togs fram under 1990-talet och bygger på den “ultimata” frågan: “Skulle du rekommendera (vårt företag) till en kollega eller vän?” eNPS bygger på samma sätt på en ultimat fråga: Hur troligt är det att du skulle rekommendera din arbetsgivare till en vän eller bekant? 

Hur beräknar man då Employee Net Promoter Score? 

Precis som Net Promoter Score delas sedan svaren in i tre kategorier:
0-6 – ”Kritiker” 
7-8- ”Passiva” 
9-10 -”Ambassadörer”  

eNPS = andelen ”Ambassadörer”(%) – andelen ”Kritiker”(%) 

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos Advitum? 
Kontakta vår rekryteringsansvarig:

Markus Lundberg
markus.lundberg@advitum.se

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.