Kundcase - Advitum

Kundcase

Södra mot molnet

Södra har tagit ett strategiskt beslut att flytta sin serverpark till en molnbaserad lösning. Ett väldigt såväl komplicerat som stort projekt där man gör en översyn av alla system som finns i organisationen. I samband med projekteringen av flytten kontaktades Advitum för att få specialisthjälp kring hur man på bästa sätt kan flytta Citrix-komponenterna till en molnbaserad lösning.

Läs mer

Elajo - Microsoft 365 Workshop

Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiföretag med bred kompetens och kunnig personal. Med fokus på energieffektivisering, hög kvalité och unika lösningar vill vi öka våra kunders konkurrenskraft och vara en attraktiv affärspartner. Som många andra organisationer är Elajo mitt uppe i en molnresa vilket innebär många nya utmaningar.

Läs mer

BERGS TIMBER - VEEAM

Bergs Timber AB är en koncern inom skogsindustrin som producerar och säljer sågade och vidareförädlade trävaror. Koncernens IT-miljö är komplex och kravet på tillgänglighet och säkerhet är hög.

Läs mer

Electra Sweden AB - Cisco ASA

Electra Sweden AB har en lång tradition inom hemelektronik och telekom och Electras erbjudande har utvecklats i takt med marknadens förändringar och behov. Idag erbjuder Electra koncept och tjänster inom handel och logistik till butikskedjor, e-handlare och företag inom alla tänkbara branscher. Med kunder inom hela Norden ställs stora krav på ändamålsenliga IT-lösningar, bland annat för åtkomst.

Läs mer

Modig Machine Tool - IT-säkerhetsanalys

Modig Machine Tool grundades 1947 med målsättningen att bygga maskiner i världsklass och än idag leder man utvecklingen kring att tillverka maskiner för exempelvis flygindustrin. Med 11 000 levererade enheter står varumärket Modig för kvalité och förtroende. Precis som alla andra organisationer behöver man dock ständigt utvärdera sin IT-säkerhet.

Läs mer

Modig Machine Tool - Framtidssäker IT-miljö

Modig Machine Tool grundades 1947 med målsättningen att bygga maskiner i världsklass och än idag leder man utvecklingen kring att tillverka maskiner för exempelvis flygindustrin. Med 11 000 levererade enheter står varumärket Modig för kvalité och förtroende och i takt med att företaget utvecklas ställs högre och högre krav på en säker och stabil IT-miljö.

Läs mer

NKT - Erfaren IT-arkitekt

NKT tillverkar kablar för många olika ändamål och levererar lösningar worldwide. I en teknikintensiv bransch med tillverkning dygnet runt, året runt har man stort behov av att ha ändamålsenliga och pålitliga IT-lösningar.

Läs mer

Yaskawa - Globalt SD-WAN med Citrix

Yaskawa Nordic AB tillverkar industrirobotar och finns på drygt 20 ställen i Europa och betydligt fler worldwide. Att ha en global verksamhet ställer stora krav på ett väl fungerande datanätverk och 2017 tog man beslutet att inför en så kallad SD-WAN lösning från Citrix.

Läs mer

Yaskawa - Microsoft Endpoint Manager

Yaskawa Nordic AB tillverkar industrirobotar och finns på drygt 20 ställen i Europa och betydligt fler worldwide. Att ha en global verksamhet ställer stora krav på ett väl fungerande system för hantering av klienter och applikationer.

Läs mer

ABB - Hög tillgänglighet med Vmware

ABB i Figeholm tillverkar elektriskt isolationsmaterial som ark och laminat samt isolationskomponenter av presspan. Komponenterna säljs till kunderna som sammansatta och förmonterade satser samt kompletta satser packade i monteringsordning. Kraven på IT-miljön i samband med produktionen är höga och tillgängligheten är oerhört viktig.

Läs mer

Växjö Pastorat - Igel tunna klienter

Svenska kyrkan har en nationell central lösning baserad på Citrix dit alla pastorat i Sverige har möjlighet att ansluta sig till. När Växjö pastorat tog steget att börja använda den centrala lösningen uppstod ett behov av en enkel och kostnadseffektiv klientlösning.

Läs mer

Karlshamns kommun - Projektledning

Karlshamns kommun har beslutat att slå samman skolans och administrationens Active Directory för att minska administration och förenkla för kommunens och skolans IT-användare. I samband med det upplevdes ett behov av externt stöd i form av erfarenhet kring projektledning och kompetens i liknande projekt.

Läs mer

Bolist - Trådlöst nätverk som tjänst

Hos Bolist i Mönsterås finns alla tillbehör och material till dina byggprojekt. Förutom ett brett sortiment av bra produkter erbjuder vi också kunskap, service och goda råd. En fungerande och bekymmersfri IT-miljö är oerhört viktigt för att kunna erbjuda kunder snabb service och det trådlösa nätverket är en central och viktig del.

Läs mer

Oskarshamn Energi AB - Övervakning med HP IMC

Oskarshamn Energi erbjuder el, elnät, värme, biogas samt tjänster och entreprenader i Oskarshamnsregionen. Som leverantör av samhällskritiska funktioner är det av största vikt att alltid ha största möjliga tillgänglighet i hela kedjan i IT-infrastrukturen och snabbt kunna identifiera avvikelser.

Läs mer

AB GUSTAV KÄHR - ADAPTIV MFA

AB Gustav Kährs medarbetare har i många fall stort behov av att komma åt IT-systemen även på resande fot och för att kunna erbjuda det på ett säkert sätt var det självklart för IT-avdelningen att implementera så kallad MFA (Multifaktor Autentisering).

Läs mer

Saft Batteries AB - Man på plats

Saft Batteries har i över 100 år varit en pionjär inom utveckling av batterier och med hjälp av ny teknologi och en kundfokuserad organisation levererar man anpassade lösningar till världens alla hörn. Med ny teknologi följer även krav på en stabil och högtillgänglig IT-miljö och antalet IT-projekt som genomförs för att möta verksamhetens krav ökar kontinuerligt.

Läs mer

Karlshamns kommun - Always On VPN

Våren 2020 drabbade Covid-19 hela världen och behovet att kunna arbeta på distans ökade kraftigt hos de flesta verksamheter, så även Karlshamns kommun. Kommunens medarbetare som har arbetsuppgifter som tillåter arbete hemifrån behöver också ha den tekniska möjligheten.

Läs mer

Bergs Timber - Integrerad säkerhetslösning med Microsoft 365

Bergs Timber AB är en koncern inom skogsindustrin som producerar och säljer sågade och vidareförädlade trävaror. Koncernen finns på många olika geografiska lokationer vilket ställer stora krav på möjligheter att kunna samarbete vilket har medfört att man nu valt att implementera Microsoft 365 som plattform för samarbete och IT-säkerhet.

Läs mer

AMB - ökad säkerhet med Microsoft 365

AMB är ett familjeägt företag, främst verksamt inom medicinteknikområdet. AMB erbjuder en lång förädlingskedja från konstruktion och verktygsframtagning till formsprutning, ytbehandling och montage. I samband med att företaget digitaliseras mer och mer har kraven på IT-säkerhet ökat.

Läs mer

Oskarshamn Energi - Advitum Premiumavtal

Som för alla andra organisationer är IT-systemen en mycket viktig del av verksamheten men man har inte resurser eller kompetens kring att underhålla, utveckla och felsöka en modern och komplex IT-miljö. Med Advitum Premiumavtal får vi en erfaren och trygg partner inom IT.

Läs mer

HSB Skåne - Mobil arbetsplats

HSB arbetar under parollen ”där möjligheterna bor” och man har tidigt valt att arbetat på ett flexibelt sätt, med en Citrixmiljö som grund för medarbetarnas åtkomst till system och tjänster.

Läs mer

Oskarshamn Energi - Säker IT-miljö

Oskarshamn Energi erbjuder el, elnät, värme, biogas samt tjänster och entreprenader i Oskarshamnsregionen. Som leverantör av samhällskritiska funktioner är det av största vikt att alltid ha största möjliga IT-säkerhet för att undvika intrång och därigenom potentiella avbrott i leveransen.

Läs mer

NTM - Ny Citrix-plattform

I NTM-koncernen ingår idag ett brett spektrum av medier; lokala morgontidningar, gratistidningar, webbplatser, mobilkanaler och radiokanaler, sammanlagt kring 100 olika varumärken. Säker och stabil åtkomst till koncernens applikationer är högsta prioritet för företagsledningen.

Läs mer

Yaskawa - Citrix och CAD

Yaskawa Nordic AB tillverkar industrirobotar och finns på drygt 20 ställen i Europa. Förutom personalen på respektive kontor förekommer en hel del resor mellan kontoren och till kunder runt om i Europa. Eftersom Yaskawa designar och tillverkar tekniskt avancerade produkter är nyttjande av olika CAD-applikationer en oerhört viktig funktion för flertalet användare.

Läs mer

Vida - Netscaler-projekt

Vida AB är en av Sveriges största privata skogskoncerner med verksamhet över hela södra och mellersta Sverige. Likt många andra företag och organisationer har man senaste åren blivit tvungen att fokusera alltmer på IT-säkerhet. Som en följd av detta fanns ett behov av att ersätta flera äldre system där leverantörernas support har upphört eller strax upphör.

Läs mer

Bergs Timber - IT-support

Bergs Timber AB är en koncern inom skogsindustrin som producerar och säljer sågade och vidareförädlade trävaror. En väl fungerande IT-miljö har blivit allt viktigare i takt med att mer och mer blir digitaliserat. Detta ställer högre och högre krav på IT-avdelningen.

Läs mer

Kährs Group - Trådlöst nätverk i världsklass

AB Gustaf Kährs tillverkar trägolv och finns på drygt 20 ställen runt om i världen. Stabil åtkomst till de olika IT-systemen är extremt viktigt oavsett vart man befinner sig. För att säkerställa denna åtkomst finns ett behov av modernt och snabbt trådlöst nätverk.

Läs mer

Yaskawa - Mobil arbetsplats

Yaskawa Nordic AB tillverkar industrirobotar och finns på drygt 20 ställen i Europa. Förutom personalen på respektive kontor förekommer en hel del resor mellan kontoren och till kunder runt om i Europa. Inom Yaskawa finns en mängd applikationer som personalen behöver åtkomst till på ett säkert och effektivt sätt oberoende av vart man befinner sig.

Läs mer

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.