Ruckus Cloudpath Enrollment System - Advitum

Ruckus Cloudpath Enrollment System

Publicerad 9 april 2017 i Okategoriserad av Markus Persson

Administratörer av trådlösa nätverk har i alla tider haft stora utmaningar med att hantera enheter som inte kan kopplas via WPA2-Enterprise såsom exempelvis olika iOS och Android-enheter eller andra så kallade ”Bring-your-own” enheter.

Med Ruckus Cloudpath kan man på ett enkelt och säkert sätt hantera dessa enheter med samma enkelhet och säkerhet som domänanslutna enheter. Ruckus Cloudpath är kompatibelt med huvuddelen av de olika tillverkarna av trådlösa system som finns idag.

Grunden i Ruckus Cloudpath är att istället för olika Pre-shared keys och MAC authenticiering så används Certifikat. Certifikaten hanteras helt och hållet av Cloudpath vilket innebär att administratören eller användaren aldrig behöver hantera utrullningen eller förnyelse av dessa.

Cloudpath innehåller en ”Self-service Onboarding” process där användaren en gång loggar in, efter första inloggningen är han godkänd i det trådlösa systemet och framtida åtkomst är lika enkel som från en domänansluten klient.

Väljer man Ruckus Cloudpath erhåller man också en integrerad tjänst för Gäst-access i samma ”Self-service Onboarding” process vilket ytterligare förenklar för användare och administratörer.

Vill du veta mer om Ruckus Cloudpath, kontakta oss på Advitum eller läs mer HÄR

 

Tillbaka till nyheter

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.